Vaikka tääkin viikonloppu oli mun kohdallani päivällä pidennetty, meni aika vaan niin kauhean nopskaa ja ihan kaikkea ei kerennyt millään tehdä. Paljon kuitenkin ehdittiin puuhastella.

Perjantaina iltapäivällä suunnattiin koirien kanssa hevostalleille tarkoituksena tutustuttaa poikia niihin isoihin otuksiin, hevosiin. Viime kerralla, kun tallilla kävimme, tapahtui pieni tapaturma Tuuren tassun kanssa. Lähdin siis katsomaan, jäikö Tuurelle traumoja tapahtumasta. Ei ollut jäänyt traumoja meidän pikkupojalle, mutta haukkumalla täytyi ilmoittaa kaikille, että pienestä koosta huolimatta Tuure on iso sälli. Tallilla oli oikein mukavaa ja "pullatarjoilut" olivat poikien mieleen. Tallissa oljet vaan pölisivät kuin Suomileffassa konsanaan, kun pojat vikittelivät pientä koiratyttöstä lemmenpuuhiin. No onneksi mitään sellaista ei tapahtunut ja selvittiin ilman elatusmaksupelkoja tällä kertaa.

Itse pääsin, kymmenen vuoden tauon jälkeen, humman selkään. En ollut varautunut tai varustautunut moiseen tapahtumaan, mutta montaa kertaa ei tarvinnut meikäläistä houkutella mukaan pieneen maastolenkkiin. Olin jo ehtinyt unohtaa, miten ihanaa ratsastaminen oikein onkaan! Ja rankkaa! Haastavammaksi selässä pysymisestä teki mun päällä olleet tuulihousut, vaikka Brusin, ihanaisen Islanninhevosen, kulku oli erittäin tasaista ja rauhallista. Jo hevosen selässä tiesin, että tän ratsastuksen tulen tuntemaan nahoissani...

Tallilta jatkettiin suoraan Lohjalle Tuuren agitreeneihin, joista oltiin hieman myöhässä, koska ratsastellessa ajankulku jotenkin hämärtyi. Ehdittiin kuitenkin treenaamaan muiden mukana jonkin aikaa. Kertailimme vanhoja juttuja ja uutena opimme renkaan. Rankaan kanssa täytyy olla erittäin tarkka nyt aluksi, joka suoritus täytyy olla just eikä melkein. Harjoiteltiin keppejä verkoilla, puomia ja kontaktia, hyppyjä, takakiertoja ja putkea. Tuuren harkkojen jälkeen Marju tuli kentälle treenaamaan ja Rainekin pääsi tekemään muutaman vauhdikkaan harjoituksen. Raiskulla oli meno päällä, kun treenattiin kahdeksikolla valssia, persjättöä ja takaleikkuuta. Lopuksi tehtiin vielä kiva rata ja Raisku pelitti! Ja pojalle jäi vielä aginälkä päälle, kun lopeteltiin harkkaaminen. Kotimatka ei koirilta sujunut samassa boksissa. Tais molempia painaa väsy.

Lauantaina herättiin sateiseen päivään, niinku varmaan kaikkialla muuallakin. Ulkoiltiin aamupäivällä pieni remmilenkki. Ajattelin parin kuukauden tauon jälkeen mennä bodypumppiin. Mulla on varmaan joku masokistinen kausi meneillään, kun halusin vielä oikein varmistaa, että kroppa varmasti olis kipee ens viikollakin. Jeps, nyt liikkuminen on aika työlästä... Ja pahin on vielä edessä. Auts.

Illalla sade lakkasi ja menin koirien kanssa hiekkakuopille lenkille. Siellä oli, ihme kyllä, muitakin liikenteessä. Ensin pojat sai tutustua kahteen pumipoikaan, jotka olivat harkkaamassa ylämäkijuoksua. Sitten vielä vastaan tuli ihanainen "Lili", jonka kanssa leikkiminen oli niin kivaa, että en meinannut millään saada poikia eteenpäin. Lenkin päätteeksi, 200 metriä ennen autoa, pusikosta pyrähti rusakko ja eikös Tuure ampassu sen perään. Sain Raiskun stoppaamaan, mutta ennen kuin se oli kiinni, oli sekin jo pupun ja Tuuren perässä. Kuuntelin Tuuren ulinaa ja autojen ääniä, huhuilin molempien nimiä. Turhaan. Ehdin jo nähdä ja kuulla mielessä jarrutuksen ja kaikkea... Päätin ajaa pienen matkaa ja pysähdyin huutelemaan uudestaan. Tietä pitkin juoksi kaks kielipitkällä olevaa koiraa, luojan kiitos, eikä ne pistänyt yhtään vastaan autoon menoa. Kotona sitten hiukan väsytti.

1241985483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantai-illan huumaa. Pojat ja "Lili" tekevät tuttavuutta.

Tänään sunnuntaina saatiin vieraita, kun Mumma ja Matilda-serkku tulivat poikien luo kylään. Matilda pääsi ekaa kertaa matkustamaan junalla ja aika ihmeellistä tais Ramsholmenissa kävelykin kukkameren keskellä olla. Oli mukava saada äitienpäivävieraita läheltä ja kaukaa!

1241985559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyllähdys kukkamereen.

1241985633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Matilda ja valkovuokko.

1241985690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Misukka päätti alkaa hurjastella ja kiipesi sillan penkille...

1241985759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mitä pienet edellä sitä isot perässä... Husse hurjasteli ja kiipesi puuhun. Koirat ei. Fiksuja poikia.