Ollaan vietetty touhukas sunnuntaipäivä. Heti aamulenkin jälkeen (yhdentoista aikaan) lähdettiin Lohjalle Terhin ja Tarjan järjestämiin näyttely- ja agilitytreeneihin. Ensin harjoiteltiin poikien kanssa kehässä seisomista ja liikkumista Tarjan opastuksella. Molemmat liikkuivat oikein hienosti, kunhan vaan maltan ensin ottaa rauhassa kontaktin poikiin. Tuure käveli Hannan ja Marjun mielestä niin tärkeen ja ison näköisenä, et ne vaan nauraa hekotti meidän harkkoja. Mut kun Tuure on NIIN TÄRKEE JA KOMEE, et sopiikin kävellä maailmanomistajan näköisenä . Terhi opasti meitä pöytäkäyttäytymisen harjoittelussa, mutta tällä kertaa siitä ei kummankaan kanssa oikein tullut mitään. Molemmat halus vaan istua tai tulla alas pöydältä. Liekö syynä ollut (agility)halli, jossa pojat ovat tottuneet tekemään ihan jotain muuta kuin seisoa pöydällä... Hyviä vinkkejä saatiin ja lupaamme harkata pöytää vielä ennen näyttelyjä!

Tuure pääsi ekassa ryhmässä harkkaamaan agilityä. Tehtiin muutaman hyppyesteen sarjaa, jossa mä pääsin valssaamaan pariinkin otteeseen. Aluksi olin hiukan myöhässä valssieni kanssa, mut pienen harkan jälkeen kuviot sujui lähes täydellisesti. Saatiin kehut Marjulta. Ollaan kuulemma menty taas eteenpäin viime kertaisesta! Taisin siinä mumista, et ei olla treenattu sitten viime kerran, mut... pääasia, et näyttää paremmalta. Toinen osio ei mennyt sitten ihan niin putkeen. Tehtiin edellisten lisäks vielä puomia ja sen kontaktia, niin Tuurelta pääsi sonnat siihen puomin kontaktille. Kiltisti jätkä palas käskystä takaisin kontaktille, mut sitten se alkoi puskemaan numero kakkosta. Hupsis . Onneks paikalla oli paljon apureita, sain nopskaa siivottua jätökset radalta ja treenit pääsi jatkumaan. Tuuren treenit meni agilityn osalta aivan loistavasti ja mukavahan tuollaista vauhtihirmua on ohjastella!

Rainekin oli tänään hiukan hassu. Se kävi aivan kuumana ja oli ihan dilledong. Siinä ihmeteltiin sen haukuntaa, pyörimistä ja häsläilyä. Eka harkka meni aika pitkälti surkeesti, kun mä en oikein ohjannut kunnolla ja Raine oli ihan vauhkona. Meinas siinä mennä hermotkin, vaikka pitäis olla ERITYISEN TYYTYVÄINEN, kun Raine on noin innoissaan! Mutku se oli ehkä vähän liian innoissaan.  Kauan jouduttiin junnaamaan kahden hyppyesteen väliä, kun Raine ei meinannut millään mennä mun ohjausten mukaan. Täytyy myöntää, aluks ohjasin väärin, mut sitten kun ohjasin niin kuin olis pitänyt, niin jätkä viipotti jossain ihan omissa kuvioissa. Muita ongelmakohtia oli jaakotus, jota en itse osaa ohjata ja putkeen ohjaaminen kauko-ohjauksena tai oikeestaan niin, että putken suu on koiralle piilossa. Toisella harkkakerralla käytiin nää ongelmakohdat vielä kertaalleen läpi ja lopuksi tehtiin koko rata hienosti nollana. Hävittiin Adalle ja Hannalle pari sekuntia, mut se ei ollut mitään uutta. Me ollaan vähän (vanhempia ja) hitaampia! Taas tuli monta kivaa uutta ohjauskuviota ja toivottavasti ne muistuu vielä mieleen omissakin treeneissä.

Oli todella kiva päästä treenailemaan muiden parsoneiden kanssa. On niin mukava nähdä vanhoja tuttuja ja tavata uusia tuttavuuksia. Tänään mukana oli Lola, Neela, Greta, Nyrkki, Kentsu, Donna, Saska, Hirmuinen, Tara, Ada, Toby, Telma, Tarmo, Irkku, Lyyti, Lumi ja monen monta muuta, joiden nimiä en enää muista. Kiitos kovasti Terhille ja Tarjalle, että jaksatte järjestää tälläisiä mukavia tapahtumia kasvateille ja vähän muillekin. Pojat ovat olleet ihmeen rauhallisia iltapäivän jostain kumman syystä ja sehän sopii meille!