Talvi alkaa sulaa pois ihanan lämpimän auringon voimasta. Tänä vuonna ollaankin saatu nauttia aivan erikoisen lumisesta ja ihanasta talvesta! Kovin kiiruista on viime viikkoina ollut ja siksi päivittelyt ovat jääneet hieman vähäisemmälle.

Helmi-maaliskuun vaihteessa vietin viikonlopun koirien kanssa sudenpentujen talvileirillä Sauvon Halssissa. Leirillä ulkoiltiin monen monta tuntia ja koirat pääsivät lasten kanssa mm. liukurimäkeen ja luontopolulle. Viikonlopun sää oli pienen pakkasen ja auringonpaisteen ansiosta mitä mainioin ulkoilulle. Pojat menivät oikein mallikkaasti lasten seassa, vaikka ne eivät ole paljon lasten kanssa aiemmin aikaa viettäneetkään. Viikonlopun jälkeen meillä olikin kaksi pientä väsynyttä partiolaista!

Raiskun kanssa ollaan treenattu viikottain agilityä sekä omissa treeneissä että Lohjalla Marjun opissa. Muutama viikko takaperin oltiin Lohjalla möllikisoissa ja Raisku leiskautti suorituksellaan kakkoseksi. Vauhtia olisi saanut olla hiukan enemmän. Lisäksi joku oli levittänyt radalle jotain hyvää tuoksua, kun sitä piti käydä haistelemassa viiden virhepisteen verran. No mutta summa summarum, kisa meni meidän osalta ihan mukavasti. Kunhan saataisiin kepit kuntoon, niin voitaisiin Raiskun kanssa lähteä kokeilemaan niitä oikeita kisoja!

Tuuren koirakoulu on alkanut ja ollaan kaksi kertaa käyty opettelemassa ihan oikeella tavalla niitä käytösasioita. Huomaan, että enemmän mulla olis opittavaa näiden asioiden tiimoilta. Olen meinaan koirien kanssa aivan liian lepsu ja siitä olenkin saanut palautetta melkoisen napakasti. Ihan ensimmäisellä kerralla heti ovesta sisäänastuessamme pet corrector suhahti sähäkän kouluttajan toimesta Tuuren liialliselle "rupattelulle". Siihen loppui pojan haukunnat. Tehokas värkki se suihkepullo! Sitten ollaankin harjoiteltu istumista, sivulle menoa, luoksetuloa, "ei"-sanaa ja eritoten meikäläinen on opetellut oikea-aikaista palkkaamista. Tuure on sen verran nopealiikeinen sälli, että helposti meikäläinen on vähän niinku myöhässä sen namin kanssa. Muutamissa muissakin tilanteissa olen nähnyt epätoivon kouluttajan silmillä, kun meikäläisellä ei meinaa homma oikein toimia... Voi koira (ja kouluttaja) parkaa!

Viime viikonloppuna olin lauantaina Rainen kanssa Inkoossa viettiseminaarissa, jossa käytiin läpi eri viettejä ja niiden käyttöä koulutuksessa. Luennon lisäksi päästiin testaamaan koirien taipumusta suojelukäyttöön tai ihan noin vaan yleensä koiran saalisviettiä. Taidettiin Rainen kanssa olla vähän "outoja lintuja", sillä muut olivat tyyliin rotikoita, belkkareita ja sellaisia isorotuisia yksilöitä... Rainen kanssa ei siis riehuttu puruhihalla tai pampulla(!). Ihan vaan "teddypatukalla" koitettiin saada poika innostumaan, mutta ihan ilman virittelyjä Raine ei innostunut. Viriteltiin vavan ja narun päähän patukka, jotta saatiin siitä nopeampiliikkeinen ja avot, Raiskukin innostui saalistamaan. Siitä sitten tehtiin päätelmät, että Raine tarvii hiukan voimakkaamman ärsykkeen, jotta viitsii lähteä saalistamaan. Elikkäs luolaharkoissa sitten vaan KETTU VAPAAKSI juoksentelemaan!

Samaisen viikonlopun sunnuntaina meillä oli täällä Tammisaaressa mätsäri, johon Tuure lähti harjoittelemaan näyttelykäyttäytymistä. Mätsäri oli tossa ihan meidän naapurissa K-kaupan parkkihallissa ja paikkana se oli tuollaiselle pienelle pojalle aika haastava. Kaikki äänet kaikuivat kahta kovempaa. No Tuure ei ollut moksiskaan koko paikasta ja hienosti Tuure käveli ja seisoi kehässä. Se ei kuitenkaan riittänyt ja kotiintuomisina ei ollut mitään. Höh. Tuomari taisi tykätä enemmän sellaisista isoista karvaisista otuksista, jonkalaisia itsekin kasvattaa...

Tänään oltiin taas peikkometsässä ja saimme nauttia myös hussen seurasta.

Tuure. Kukkulan kuningas.

Rainen talviturkki.

Yhteispotrettiin valmistautumista.

Hussen kultamurut.