Ollaan taas eletty reilun kuukauden hiljaiseloa täällä blogimaailmassa. Kaikenlaista on kerennyt sattua ja tapahtua. Muutama tapahtuma on painunut erityisesti mieleen ja tässä kertaan niitä.

Toukokuun puolivälissä luolatreeneissä Raine loukkasi selkänsä. Kesken treenien huomattiin, että Rainen jalat eivät kantaneet kunnolla eli sillä oli takapään halvausoireet. Nappasin Rainen saman tien syliin ja tarkastelujen jälkeen päätettiin, että jatkan saman tien Turkuun eläinlääkäriin. Treenipaikalla eka reaktio oli, että agility on meidän kohdalta ohi. Sitten matkalla jo ajattelin, että paskat agilitystä, kunhan koira saa elää terveenä elämänsä loppuun. Kaikkea sitä käykin shokissa läpi! Eläinlääkärin luona halvausoireet olivat jo tipotiessään, mutta koira oli selvästi lääkärin mukaan kivuissa, joten Raiskulle määrättiin tulehduskipu- ja kipulääkettä. Lääkäri suositteli jatkotutkimuksia ja niinpä vielä samalla viikolla käytiin Helsingissä röntgenissä ja magneetissa. Halusin itsekin tutkituttaa Rainen, koska halusin varmistaa, että kaikki on kunnossa, vaikka Raine vaikutti vanhalta entiseltään jo pari päivää haverin jälkeen. Testit ja kuvantaminen kertoivat, että Raine on terve kuin pukki! Lääkäri ei osannut kertoa, mistä Rainen oireet olivat johtuneet, mutta tarkemmin ajatellen luolailu on melko raskasta koiralle. Eteenkin hiukan kookkaammalle koiralle, jonka täytyy ponnistella ahdingon läpi tai yleensä ahtaassa luolastossa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Rainen osalta luolailut on luolailtu ja annetaan pikkuveljen keskittyä niihin puuhiin. Tuure nimittäin osoitti treeneissä, että jonain päivänä tuo pikkumies on varmasti loistava luolamies!!! Oli ihana huomata, että apua ja tukea on tarjolla monesta suunnasta, kun sitä tarvitsee. Kaunis kiitos teille kaikille, jotka autoitte meitä hädän hetkellä. Toivottavasti voin itsekin olla joskus avuksi teille!

Lähellä oli, että tämän vuoden odotetuin tapahtuma, agileiri, olisi jäänyt Raiskulta väliin. Onneksi niin ei käynyt, vaan pääsin molempien poikien kanssa liitelemään Tuorlan maisemissa. Viikonloppu oli täynnä kovaa veivaamista ja vääntämistä, oivaltamisia ja kivoja koiratuttuja. Tuuren kanssa päästiin pitkästä aikaa treenaamaan Marjun opastuksella. Taas päästiin kokeilemaan saksalaista sun muita kuvioita. Voi kun pääsis useammin treenailemaan Marjun kanssa! Rainen kanssa treenattiin lauantaina Jaakon ja sunnuntaina Janitan kätösissä. Rainen paras puhti oli vielä lauantaina kadoksissa edellisen päivän lääkärireissun johdosta, mutta saatiin me räpiköityä rataa eteenpäin. Tai oikeestaan olis varmaan riittänyt, että olisin yksin treenaillut ohjaamista... Niin paljon siinä oli pielessä! Sunnuntaina sain oikein hands on- ohjausta Janitalta. Raipan se olis tarvinnut käteen, kun meikkis steppaili vaan paikallaan... Kirjasin loppuyhteenvedon ylös ja kaivan muistiinpanot esiin heti, kun löytyy vapaata aikaa treenailla! Kaiken kaikkiaan loistava viikonloppu, ens vuonna ehdottomasti uudestaan!

"Hands on".... kouluttaminen näyttää enemmänkin käsirysyltä... Kuva Tero Laitinen.

Kovaa veivaamista kouluttajalta... Kuva Tero Laitinen.

...ja koulutettavilta.

Tuuren kanssa tutustuttiin koiratanssin mielenkiintoiseen maailmaan Miian johdolla. Olen aina ollut hiukan skeptinen ton lajin suhteen, mut sehän oli oikein mukavaa puuhastelua. Tuure on niin kovin innokas poika pyörähtelemään ja temppuilemaan. Täytyy myöntää, että oon ollut Tuuren kanssa tosi laiska ja meillä yhteinen harrastaminen on jäänyt lähes pelkästään lenkkeilyyn ja agilityyn. Helposti vois treenailla vaikka noita koiratanssimuuvseja tossa pihanurtsilla. Yks propleema vaan taitaa olla ton koiratanssin suhteen. Ei oo helppoo löytää riittävän nopeetempoista musaa tuon partaveitsen liikkeille!

Tuure odottaa omaa vuoroa. UUUuuuuu.

Lisäks viimeisen kuukauden ohjelmaan on kuulunut lenkkeilyä eri maastoissa remmissä ja vapaana, keskiviikon agitreenit, mölleilyä, kropan huoltoa ja muutto uuteen kotiin. Todella nopeesti ollaan tänne kaaoksen keskelle kotiuduttu. Hetken verran vielä menee ennen kuin saadaan kaikki huonekalut kasaan ja ne tuparit järjestettyä!