Sunnuntaina herättiin vasta kahdeksalta. Luvassa oli paljon ulkoilua, koska lauantain sade oli pidätellyt meitä sisällä turhan paljon. Pikkupojat saivat ulkoilla kahteen kertaan ja Raine kerran ennen kello kymmenen agitreenejä. Meidän harjoitukset ovat siirtyneet tiistailta sunnuntaille, koska pimeys laskeutuu iltaisin aivan liian aikaisin. Lämmittelyksi käveltiin harjoituskentälle. Raisku sai hetken juoksennella koirapuistossa ja sitten alkoi pojan sytyttely piippilelulla ja nameilla. Meitä oli vain kaksi koirakkoa treenaamassa, joten päästiin pyörähtelemään kentällä melkoisen monta kertaa. Raine alkaa pikkuhiljaa osata kepit ja kontaktinami on taas tullut tutummaksi. Loppuverryttelyksi kävelimme kotiin.

1985366.jpg

Serkukset sulassa sovussa päikkäreillä.

1985373.jpg

Pikkuiset viirusilmät.

Pikkupojat odottivat jo malttamattomina vuoroaan ulkoilla. Ensin juostiin hiukan omassa pihassa ja iltapäivällä lähdettiin tervehtimään Beata-mummua ja Molly-neitosta Johanin vanhempien luokse. Voi sitä koirien määrää!

1977093.jpg

Toby ja Tuure vauhdissa.

1976614.jpg

Tuure 13 viikkoa.

1977160.jpg

Toby 11 viikkoa.

1985379.jpg

Molly, Toby, Tuure, Raine ja Beata. Parsonit vs mäyräkoirat.

1985386.jpg

Pojat kutittelevat Molly-neitosta.

Viikonloppu kolmen koiran kanssa meni oikein mukavasti. Tuskin olisin selvinnyt koko viikonlopusta ilman Anun apua perjantaina ja lauantaina - kiitos kovasti Anulle siitä! Ei ole ihan maailman helpointa lähteä ulkoilemaan kolmen koiran kanssa. Eteenkin kun kaksi niistä on tuollaisia pikkutirriäisiä. Toby tykästyi kovasti Raineen ja olisi leikkinyt Rainen kanssa loputtomiin. Tuure ja Toby ottivat välillä yhteen sen verran kovaa, että hiukan alkaa jo mietityttää, miten kauan ne mahtavat tulla toimeen. No aika näyttää sen meille. Toby lähti kotiin Adan luokse heti iltapalan jälkeen, hiukan ennen iltakymmentä.

Maanantaina Raine pääsi tutustumaan kettuun. Rainen kasvattaja Terhi oli varannut Vihdistä ajan ketulle ja me lähdimme tottakai sitä katsastamaan! Pakkasin molemmat pojat kakkosluokkaan ja hiukan ennen viittä starttasimme kohti Vihtiä. Tunnin ajomatkan jälkeen pojat pääsivät jaloittelemaan ja sitten olikin aika mennä tervehtimään kettua. Kettu oli kiltisti häkissään ja näin ekakertalaisena oli tarkoitus vaan haistella ja katsella, josko koiralla olisi viettiä alkaa ketuttaa. Raisku piippasi ja ihmetteli moista näkyä. Ainoa kerta, jolloin Raisku on ketun nähnyt, on mun mutsin luona. Sillä on sellainen kettureuhka, joka laitetaan kaulalle kaulahuivin sijasta. Älkää kysykö, miksi sillä on sellainen... No joo, takaisin ketustamiseen.  Raine ei oikein hokassut, että nyt pitäs alkaa haukkumaan. Pyysin, että joku ois soittanut ovikelloa, koska sille kyllä haukutaan, vaikka ei sais. Ei siinä auttanut muu kuin siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli apujoukkoihin. Saatiin sitten hiukan apuja Elli-tädiltä, vanhalta konkarilta, joka tuli kaveriksi haukkumaan. Sitten Rainekin päästi muutaman haukun ja katsoi mua ihmeissään ja kysyvästi, että saako täällä nyt haukkua. Kotona kun ei saa. Kehuin ja kannustin kovasti Rainea ja hetken aikaa Raine sitten hakkui ihan itsekseen. Hyvä Raineri! Pikkusen aikaa yritettiin saada Rainea luolaan, mutta siihen pojasta ei vielä tällä kertaa ollut, joten se sai jäädä ensi kertaan. Pikku-Tuure tuli ihan lopuksi vielä kurkkaamaan kettua ja Tuure ei ollut moksiskaan moisesta kaverista. Tuuren täytyy vielä kasvaa isoksi ennen kuin se pääsee oikeisiin harjoituksiin.

1985335.jpg

Kettu ei paljon koirista välittänyt. Tiesi kai olevansa turvassa häkissä.

Tänään tiistaina pojat olivat pitkän päivän keskenään. Johan onneksi ehti ruokatunnilla ulkoiluttamaan koirat. Kun minä kotiuduin, vastassa oli sellainen sikalan haju. Tuure oli pas.. kakkannut muutamaan otteeseen aitaukseensa ja stepannut kakasssaan ja aitauksen laidasta laitaan, joten kakkaa oli kaikkialla. Ei siinä muu auttanut kuin lähteä ulos poikien kanssa ja sitten alkaa lattian pesuun. Siivouksen jälkeen pakkasin pojat autoon ja me suunnattiin peikkometsään. Tällä kertaa tehtiin vain puolikas lenkki, koska kello oli jo sen verran paljon ja ilta alkoi hämärtyä. Metsältä ajoin vielä agiharkkakentälle ja Raine pääsi hetkeksi treenaamaan keppejä, keinua ja pitkää hyppyä.

1985394.jpg

Raine nautiskelee juoksemisesta.

1985383.jpg

Metsässä oli monenmoisia hajuja.

1985403.jpg

Sammalta ja jäkälää kiilusilmän tassujen alla.