Perjantaina iltapäivällä pakkasin kimpsut ja kampsut ja starttasin koirien kanssa kohti Lietoa. Ohjelmistossa oli leipomusta, agilitykoulutusta, synttäripippalointia ja ekat viralliset agilitykisat.

Lauantaina heti aamutuimaan kokoonnuttiin ATT:n hallille reippaan parsonporukan kanssa Fas09ter-koulutukseen. Koulutus aloitettiin yhteisellä kävelyllä ja aamukahvilla. Luennolla kuultiin painavaa asiaa koiran treenaamisesta ja lihashuollosta. Paljon hyviä asioita jäi mieleen kotiinvietäväksi. Luennon jälkeen ulkoilutettiin koirat ja tankattiin hiukan evästä. Varoitteluista huolimatta en osannut arvata minkälaiseen rääkkiin me ihmiset sitten jouduttiin. Vuoronperään juostiin aikaa ja tekniikkaa, sitten vielä kaikki yhdessä painettiin eestaas pisin ulkokenttää. Viimeks varmaan yläasteella olen juossu samalla lailla jotain sukkulaviestii... Toni koutsasi meitä juoksemaan paremmalla tekniikalla ja antoi vinkkejä koordinaatioharjoitteluun. Kun oma touhuaminen agikentällä alkaa olla hanskassa, niin yhteistyö koiran kanssa sujuu huomattavasti paremmin. Ja jos joku tämän jälkeen kehtaa tulla väittämään, että agility ei ole oikea urheilulaji, niin vedän sitä köniin. Heti kun pääsen näillä jaloilla taas liikenteeseen...

Treenejä jatkettiin vielä koirien kanssa sisällä hallissa. Päästiin treenaamaan kahta eri hyppyrataa, joissa hiottiin mahdollisimman vauhdikasta suoritusta. Radat olivat mukavia! Koutsaajat Toni ja Mikael antoivat loistavia vinkkejä radan suorittamiseen sekä oman koheltamisen vähentämiseen. Oli myöskin hauska seurata muiden koirakkojen treeniä. Porukka oli melkoisen uupunutta, kun kuuden aikoihin viimein lopeteltiin. Mua ja Tainaa lähinnä huoletti seuraavan päivän startit, sillä jalat olivat ihan hapoilla. No ei siinä muu auttanut, kun lähteä lepoon eli pippaloimaan Matildan 4v ja Rasmuksen 2v kekkereihin!

Sunnuntaina aamulla olin Rainen kanssa hyvissä ajoin Tsaun hallilla valmistautumassa ensimmäisiin virallisiin startteihin. Lämmittelin Rainen edellisen päivän ohjeiden mukaan ja itsekin juoksentelin siksakkia sun muuta verryttelyksi. Onneksi Taina oli verryttelyseurana, ettei ihan yksin tarvinnut leimautua hulluksi... Ennen ensimmäistä rataa oli koirien mittaus ja Raisku todettiin mediksi säkäkorkeuden ollessa noin 37 cm. Aika passelin kokoinen jätkä. Kisapaikalla oli paljon tuttuja. Hanna ja Ada sekä Julia ja Rambo Tammisaaresta, TurPalaisista Katja ja Bessie sekä Taina ja Rasmus sekä Kirsti ja Junnu Hesan suunnalta.  Meitä ekoissa kisoissa olijoita oli peräti tuosta porukasta neljä ja hienoja ensikertalaisia olikin liikenteessä! Lisäksi katsomossa oli paljon tuttuja kannustusjoukoissa, mikä helpotti kovasti kisajännitystä.

1241458913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raisku skarppina startissa.

1241458969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vauhdikasta menoa ekalla radalla.

Ensimmäinen rata oli helpohko, ainoastaan kepit olivat sijoitettu hieman vaikeammalla vinkkelillä. Onnistuttiin tekemään tulos eli voitto tuli siinä mielessä kotiin! Kerättiin 20vp ja aikavirhettäkin tuli vielä 1,63 päälle eli tulos 21,63 (7/11). Virheet tulivat riman pudotuksesta, puomin jälkeen kiellosta ennen pitkää hyppyä (Raine jäi nuuskuttamaan maata) ja kymmenen pistettä otettiin keppien suorittamisesta. Ohjaaja oli tänään vireessä, osasi lukea koiran liikkeitä, ei unohtanut koiraa selän taakse. Kertakaikkiaan hienoa menoa! Suurin moka tapahtui startissa, jossa Raine meinasi varastaa. Siitä sain palautetta ja vinkkiä - koira kannattaa jättää kauemmas ekasta esteestä mahdollisen varastamisen takia ja että koira saa vauhdin päälle jo heti ekasta esteestä. 

Toinen rata oli huomattavasti vaikeampi ja siihen oli laitettu muutamia "sudenkuoppia". Rainen kanssa pärjättiin kepeille saakka (joka oli ehkä viides tai kuudes este) ja siitä alkoi freestyle-suorittaminen. Eka moka, sukulaiset ja tuttavat eturivissä katsomossa. Toinen moka, lelu laatikossa odottamassa. Kolmas moka, koira ei riittävän hyvässä vireessä ja liian uupunut. Raisku haahuili omia menojaan ja radan suorittamisesta ei oikein tullut mitään. Puomin jälkeen olisi tullut hyppysarja, jossa oli tyrkyllä myös putken suu ja mehän mentiin sinne. Hauskaa oli meillä, tuomarilla ja yleisöllä! Se on pääasia! Tuloksena siis HYL.

Muiden meno oli lupaavaa, vaikka kakkosradalla kaikki tutut, paitsi Katja ja Bessie sekä Julia ja Rambo, tekivät HYLyn. Katja ja Bessie räjäyttivät heti ekoissa kisoissa jättipotin ja ottivat ekan nollan ja kolmannen sijan! Hienoa työtä! Julia ja Rambo tekivät myös nollaradan heti ekoissa kisoissa! Loistavaa! Ekalla radalla Hanna ja Ada saivat tuloksen 20vp ja Taina ja Rasmus 5vp, jolla sijoittuivat ihan palkinnoille. Úpeeta! Ei voi muuta sanoa, kun että russelit rulettaa!

Tuure oli ekaa kertaa yökylässä "Mumman" luona lauantaista sunnuntaihin. Hiukan mua jänskätti, miten siellä oikein tuon pikkupojan kanssa pärjäillään. Hyvin kaikki meni ja Tuure oli ollut kuin kotonaan, nukkunut sängyssä ja heti aamulla pusinut kasvot likomäriksi. Tuure on kyllä erittäin reipas ja kiltti poika, jota kelpaa lainata muillekin! Tänään Tuure pääsi Helsinkiin toimiston väkeä hauskuuttamaan. Paikat tuli tutkittua läpi ja uusia tuttavia tuli roppakaupalla. On siinä meillä todellinen kaverikoira!

1241459029_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Katja trimmasi Tuuren vielä sunnuntaina.

1241459130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seisominen ei oikein meinaa onnistua, vaikka turkkikin on nyt niin komea!

1241459202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuorta rakkautta...

1241459257_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuure pusuttaa Lucaksen.

Kiitos kaunis Katjalle trimmausavusta!