Jouduin reilu tunti sitten soittamaan taas eläinlääkäripäivystykseen. Tällä kertaa Raine kakoo ja yökkää niin että oikein itseä hirvittää ja teköö pahaa. Luultavasti Rainen systeemissä on jumissa sunnuntaina syöty peuran luu tai siis osa siitä. Ei tule ulos etu- eikä takapäästä. Sitä tässä mennään sitten tunnin kuluttua lääkärin vastaanotolle ihmettelemään. Toivotaan, että saadaan se joku sieltä massusta ulos ja Rainelle helpompi olo. Ei ole mukava katsoa toista kärsimässä.

No eipä nämä eläinlääkäritarinat tähän lopu. Viimeksi olin eläinlääkärissä kuvilla Tuuren tassun takia suurinpiirtein tasan kuukausi sitten. Tuo uhkarohkea pikkupoika meni laittamaan tassunsa tallin isoimman humman kavion alle. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, sillä tassu oli täysin ehjä pientä pintaraapua lukuunottamatta. Urheasti pikku-ukko antoi pitää tuppoa jalassaan niin kauan, että haava pääsi rauhassa parantumaan. Muutaman päivän ajan meidän sydämet pamppaili extralyöntejä - sen verran Tuure pääsi säikäyttämään! Toivotaan, että tapaus ei jättänyt mitään suurempia arpia pienen miehen mieleen.

No tuosta sitten viikko taaksepäin, olin tähän samaiseen lääkärin päivystysaikana yhteydessä. Pientä konsultaatiota kyselin lenkillä sattuneen tapaturman hoitoon. Pienen "inhimillisen" yhteentörmäyksen johdosta Rainella oli päässään isomman koiran etukulmahampaanmentävä reikä. Siitä selvittiin onneksi apteekkireissulla ja viikon antibioottikuurilla. Huomaan, että Rainelle on jäänyt pieniä arpia mieleen, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun poika otti turpiinsa. Terapian tarpeessa ovat koira ja omistaja.

Ollaanhan me käyty eläinlääkärissä ihan mukavissakin merkeissä. Tuure sai marraskuun puolivälissä rokotukset kuntoon. Molemmat pojat pääsivät puntarille, jossa mittari näytti isoveikan kohdalla 9 kg ja pikkuveikan kohdalla 4,9 kg. Poikaset vielä kaikenkukkuraksi hauskuuttivat lääkärissä tutustumassa olleita tyttöjä pusuillaan ja tempuillaan. On se lääkäriasema sitten mukava paikka tuumasivat molemmat pojat!

Että poikain kanssa sattuu ja tapahtuu...