Eilen lähdettiin vähän extemporee Saloon mätsäriin. Sain puhuttua Hussenkin mukaan. Tosin ei se raukka tiennyt ihan tarkkaan, mihin oli lähdössä ja siksi kai hetken mielenhäiriössä lähti mukaan reissuun. Pojista matkaan lähti siis vain Tuure ja Raisku jäi pitämään vahtia kotiin.

Paikanpäällä oli paljon koiria. Jopa tuttujakin koiria, sillä Marja oli Eican (Tuuren velipuolisko) ja Hugon kanssa liikenteessä. Ilmoittautuminen venähti puolisen tuntia ja kehää saatiin odotella puolitoista tuntia. Pennuissa oli mukana 53 koiraa. Me kilpailimme numerolla 50. Odottelu kannatti, sillä kaksintaistelussa mustaa belkkaria vastaan, Tuure otti pidemmän korren. Loppukehässä tuomari ei kuitenkaan ymmärtänyt hyvän päälle ja Tuuren kanssa saatiin poistua takavasemmalle.

Oli kuitenkin ilo huomata, että Tuure osaa käyttäytyä todella hienosti muiden koirien kanssa sekä kehässä. Jäpsykkä on kehittynyt "seisojana" aivan valtavasti! Pöydällä seisomista meidän tulis harjoitella vielä enemmän ja ehkä täytyy hankkia kotiinkin sellainen oikea pöytä. Jos jollain on kotona ylimääräinen trimmaus/näyttelypöytä tai vihiä siitä, mistä sellaisen voisi edukkaasti hankkia, niin vinkkiä otetaan vastaan!

Illansuussa lähdimme Lohjalle Marjun agitreeneihin. Tarkoitus oli jättää Tuure kotiin, mutta en vaan millään raaskinut tehdä niin. Ensin Raisku pääsi lämmittelemään "vauhtiradalla". Putkeenmenot olivat tänään hiukan nihkeitä ja sitä sitten hiottiin aluksi. Musta putki on Rainen mielestä hiukan pelottava. Hui. No sitten päästiin treenien varsinaiseen aiheeseen eli keppeihin ja kontakteihin. Niitä olin treeneihin erityisesti toivonut, sillä ne kun saadaan sujumaan, voidaan lähteä oikeisiin kisoihin kisaamaan! Kepit sujuivat pienellä avustuksella tosi vauhdikkaasti ja sulavasti. Ilman apua Raine ei vielä löydä oikeeta sisäänmenoa. Sitä siis useasti treenailemaan. Kontaktit olivat tällä kertaa se vaikeempi nakki ja sitä treenaamme paljon myöskin edelleen. Hauskinta oli, että Raine oli tänään kaikesta ihan täpinöissään. Jotkut on ehkä turhautuneita, kun koira vetää spurttia ja päässä pyörii virvir, mutta mä olin niin onnellinen siitä, että Raine oli niin tuhannen onnessaan treeneistä!

Lopuksi Tuure pääsi hetkeksi harjoittelemaan kontaktia ja tehtiin ihan ihka-ekaa kertaa puomi. Molemmat harjoitukset menivät Tuurelta hienosti! Sitten vielä harjoiteltiin hyppy - hyppy - u-putki - hyppy -sarjaa ja sekin meni Tuurelta aivan valtavan mainiosti. Tuure malttoi odottaa paikoillaan (vielä pari viikkoa sitten oli mahdoton saada poitsua pysymään paikoillaan) ja seurasi hienosti ohjausta. Marju sanoikin, että treeneissä oli aivan eri koira kuin ennen. Hienoa edistymistä tuon keskittymisen osalta. Marju kommentoi myös Tuuren "kasvamisesta". Tuure on selvästi tullut miehäkkäämmäksi siis kasvanut isoksi pojaksi. Mutta ehkä Tuuren vyötärönseutu voisi olla hieman sutjakammassa kunnossa. Ja kun muistelen, samaa kasvamista Marjakin taisi päivällä kommentoida. Itse kun ei huomaa ihan kaikkea... Tuurelle vähemmän pääsiäisherkkuja!

Kotimatkalla käytiin jäähdyttelylenkillä hiekkakuopilla. Oli muuten todella upea auringonlasku. Harmi, että ei ollut kameraa mukana.

1239441109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuure syö nallen jäänteitä...

1239441172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rainen turkki on "räjähtänyt käsistä"...

1239441228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja trimmaus on varattuna vasta toukokuulle.