Itsenäisyyspäivä alkoi aamuvarhaisella ulkoilulla Hannan, Adan ja Tobyn kanssa. Suuntasimme Dragsvikin maastoon köpöttelemään. En ottanut kameraa mukaan, koska kotoa lähtiessä ulkona oli vielä hämärää. No kyllä se aamu aika nopskaa siitä valkeni ja matkan varrelta olisi saanut monta hienoa kuvaa. Harmi. Ilma oli mitä mahtavin, vaikkakin metsä oli melkoisen märkä ja mulla oli hiukan vääränlaiset kengät jalassa. Kyllä vanhan partiolaisen olis pitänyt osata aavistaa... Rainekin pääsi mukaan lenkkeilemään, vaikka on vielä toipilaana. En raaskinut jättää sitä yksin kotiin. Serkkupojat Tuure ja Toby aina aluksi sähisevät ja rähisevät toisilleen. Yrittävät kai selvittää kumpainen on se joka määrää. Pienen tovin päästä serkkupojat jo juoksentelevat innoissaan yhdessä mättäästä mättääseen. Tuure on viime aikoina saanut kovasti lisää vauhtia ja ketteryyttä. Melkeinpä tuo pikku-ukkeli pysyy Raiskun vauhdissa metsikössä "hajujahdissa"! Tuure onkin tällä viikolla saanut uuden lisänimen "tornado".

Husse livahti sillä välin, kun olimme ulkoilemassa, omille teilleen Helsinkiin akvaariojuttuja katsomaan. Meille se sopi oikein hyvin, sillä saatiin ihan rauhassa puuhastella EI MITÄÄN! Nautiskelin rauhassa aamukahvit talon ollessa hiljainen kuin huopatossutehdas. Ohjelmaan on kuulunut päiväunia, ruokaa ja ulkoilua. Aivan niin kuin suunnitelmissa olikin.

2123670.jpg

Rainella on kiire ulos maistelemaan "mehujäätä". Äkkiä nyt! Mennään!

2123680.jpg

Vetokoira Raine. Hajuja, hajuja. Haluja, haluja....

2123688.jpg

Isoveikka opettaa pikkuveikalle salat "mehujäästä".

2123699.jpg

Tuure poseraa slummiseinän edessä.

2123707.jpg

Hei täs ois hyvä pikkujoulukuusi, tuumii Tuure.

2123724.jpg

Raine venyttelee pakaralihakset. Samalla voi nuolla varpaanvälit puhtaaksi.

2123741.jpg

Uupuneet ulkoilijat. Isoveikka osaa nukkua istualtaan.

2123745.jpg

Soffapotut.

2123757.jpg

Torkkujen jälkeen jaksaa pitää silmät auki.

2123713.jpg

Ja puuhastella asioita, joita ei ehkä saisi... Hussen paita on vaan niin kiva leikkikaveri!

"Mehujää" on saanut Rainen pään ihan sekaisin ja poikaparka istuu sitkeästi ulko-oven edessä piipaten. Pikkuhiljaa piippaus alkaa raastaa matten ja hussen hermoja. Aamulenkillä Raisku kovasti liehitteli Adaa, mutta Adalta tuli takaisin vain hammasta. Ilmeisesti (ja toivotaan, että) Toby haiskahti voimakkaasti Adalle, koska Raine nuoleskeli kovasti Tobyn kaulaa ja korvia ja yritti suoraansanottuna päästä pukille. Nuo ruåttalaispojat ovat saaneet Raisku-paran pään ihan sekaisin... Viime päivinä Raine ei ole ollut ihan oma itsensä. Juu, toki se on sairastellut, mutta tässä on nyt jotain muutakin. Hirmuinen vetäminen lenkillä, pissan nuoleminen, Tuuren ja Rainen kielisuudelmat... Hei että meillä homostellaan! Ja hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille!