Tuure jäi Lohjan reissulta Hussen luo Tammisaareen lomailemaan. Reissupoika viihtyi entisillä kotikulmilla reilun viikon verran. Ohjelmaan oli kuulunut ulkoilua ja peuhaamista Mollyn kanssa. Tuure oli ollut oikein reipas poika, kun oli maltillisesti odotellut yksin kotosalla sillä aikaa, kun Husse oli ollut töissä. Ainoastaan miinusta tuli remmikäyttäytymisestä. Täällä kotona viikko oli todella rauhallinen Raikun kanssa. Lenkillä ei ollut vehtoomista tai rutisemista. Mutta kyllä meillä kaikilla taisi kuitenkin olla ikävä meidän ilopilleri-Svenneä! Hiukan jänskätti poikien kohtaaminen viikon erillään olon jälkeen. Pojat saivatkin treffata toisensa ensin ulkona. Pikkasen oli jännitettä ilmassa, mutta ei mennyt kauaa, kun veljekset taas peuhasivat keskenään. Oli varmasti ihan hyvä veto, että kohtaaminen tapahtui ei-kenenkään-maalla.

Tuure vauhdissa viime kesänä.

Viikolla käytiin Vihdissä tervehtimässä Herra Kettua. Kettu kyräili mukavasti pellin takana ja molemmilla koiruuksilla oli sanottavansa repolaiselle. Kumpikin sujautettiin isosta reijästä luolaan, eikä siis lähdetty väkisin niitä ahtaamaan ahdingosta. Raine on pikkuhiljaa oppinut kulkemaan luolassa, mutta ahdingot on vielä liian ahtaita "isolle" pojalle. Intoa kuitenkin löytyy ja se on loistava asia! Tuure puolestaan liikkuu vauhdikkaasti luolassa, mutta ilman päätä tai häntää. Tuure on erittäin lupaava luolakoira, mutta taitaa olla vielä liian sählä työskentelemään ketun kanssa. Tuure olis halunnut yllättää ketun ilmeisesti takaapäin, kun lähti etsimään toista reittiä ketun luo. Niin svenneä! Intoa riittää ja harjoitukset jatkuvat toivottavasti taas muutaman viikon kuluttua.

Arvatkaapas kuka?

Edellisviikolla reenailtiin Raiskun kanssa kaksistaan agilityä, kun Tuure oli reissussa. Olikin aikast hyvä, että niin oli, sillä treenit oli melkoisen kovaa juoksutusta. Loppuun tehtiin kevyt kolmenkymmenen esteen rata ja jalat oli hapoilla sen jälkeen. Ei olis pystynyt vetämään toista samanlaista heti perään! Tällä viikolla Tuure oli taas remmissä mukana ja treenit sujuivat mukavasti molempien kanssa. Raine oli vauhdikkaalla tuulella ja tehtiin hyviä kuvioita. Vaikutti lupaavalta Vappukisoja ajatellen. Tuuren kanssa harjoiteltiin mm. pleksikeppejä ja sylkkäriä oikein ajan kanssa. Tuuren kanssa ollaan menty oikein harppauksella eteenpäin!

Lauantaina kisattiin Tsaukkilan vappukisoissa kaksi starttia. Ennen kisoja mulla ei oikein ollut minkäänlaisia fiiliksiä. Ei ollut paineita tehdä nollia tai muutakaan. Ei ehkä paras lähtöasetelma kisoille. Kyllä pitäis olla joku tavoite ja pyrkimys siihen... Rainekaan ei ollut ihan parhaassa innossa ja sen huomasi suorituksissa. Ekalla radalla unohdin ohjata Raiskun muurille, kun keskityin liikaa seuraavaan putken suuhun. Siitä tuli ohijuoksu ja samalla koko juttu levahti käsiin. Seuraavaksi Raine jäi putken suulle nuuskuttelemaan ja siinä kului kallista aikaa. Tuloksena kymppi ja kolmetoista sekuntia yliaikaa. Ei hitto, mitä sähläystä! Toisella radalla Raisku päätti lähteä tervehtimään kentän laidalla olleita tuttuja ja paprazzia. Sain houkutella ja lirkutella, jotta päästiin jatkamaan. Siitä ensimmäinen kielto eli vitonen. Rata jatkui supervauhdikkaasti, mutta viimeinen niitti iski A:n jälkeiselle putkelle tai sen väärään suuhun. Jätin koiran taakseni ja viuh Raine sujahti omia menojaan. Tuloksena HYL. Jos oli huono päivä ja kotiin tuomisina v..tutus, niin jotain hyvää täytyy aina yrittää kaivaa. Sitäkin tällä kertaa oli, mm. keinut sujuivat melko hyvin, vauhtiakin oli välillä ja ennen kaikkea muistin liikkua ilman, että Arjan tai jonkun muun piti sitä erikseen huutaa. Ehkäpä jopa liikaakin, kun koira pariin otteeseen jäi omilleen. No niin taisin mäkin jäädä omilleni pariin kertaan. Ei ollut meidän päivä.

Kuten vappukisoissa, katseet eri suuntiin...

Vaikka meidän vappuviikonloppu jäi latteaksi, niin tutuilla oli aihetta juhlaan. Eicca ja Marja nousivat lauantaina kolmosiin, onnea ja tervemenoa uuteen luokkaan! Ada ja Hanna nappasivat viimeisen sertin Somerolla ja Ada valioitui, superonnittelut upealle saavutukselle! Raikun veikka Nipa nappasi Tsaun kisoissa tuplanollavoitot, joten onnea sinnekin!