Katja on ilmoittanut Tuuren Helsingin ryhmikseen 30.5. Nyt on siis Tuuren ensimmäinen näyttelyreissu tiedossa. Pikkuhiljaa alkaa jänskättää, vaikka aikaa tuohon on vielä reilusti ja näyttelemisen taitoja voidaan treenailla vielä monenmonta kertaa. Tuure on miehistynyt, kasvanut isoksi pojaksi. Tornado osaa jo rauhoittua ja keskittyä, ainakin välillä. Mätsäreissä pikkupoika on osannut käyttäytyä ja esiintyä hienosti, joten kaiken pitäisi olla mallillaan. Ainoa, mikä nyt mietityttää on Tuuren karva. Mitä ja milloin sille pitäisi tehdä jotain. Hiukan kun poitsulla on tuo karvoitus miehistymisen johdosta päässyt tuuhentumaan. No eiköhän tuokin homma tuosta suttaannu jollain lailla!

Pidemmän harkinnan ja muutaman kannustavan keskustelun jälkeen pistin agilitylisenssin tilaukseen. Ollaan sen verran kauan Raiskun kanssa pyöritty mölleissä, että oli kai jo vihdoin aika siirtyä asioissa eteenpäin. Ekoihin kisoihinkin ilmoitin meidät. Avaamme kisauran Tsaun kisoissa Liedossa 3.5. Samoissa kisoissa ekan virallisen startin tekevät Katja ja Bessie. Saattaapi olla, että Katjalla oli hieman vaikutusta siihen, että uskaltauduin lähteä "tälle tielle". Samoissa kisoissa kilpailee muitakin tuttuja, joten päästään myös seuraamaan ja kannustamaan muita. Tulevia kisapäivämääriä oon kovasti silmäillyt, mutta täytynee katsoa ensin, miten meidän Liedossa käy...

Eilen perjantaina oli Tuuren agitreenit, jotka menivät tällä kertaa jo huomattavasti mukavammissa merkeissä. Muutaman kerran Tuure kirmaili omia polkujaan, mutta suurimmaksi osaksi poitsu pysyi hanskassa. Kerrattiin takakiertoa, sylkkäriä, putkea, hyppyä ja kontaktia. Tuure hakeutuu hyvin targetille, mikä varmaan helpottaa treenausta tulevaisuudessa. Uutena esteenä opittiin kepit verkkojen kera. Tuurelta keppeily onnistui ihan kivasti ja nyt sitten vaan treenailemaan eri kulmista keppeihin menoa. Harmi, ettei meillä täällä Tammisaaressa ole kepeille verkkoa. Täytynee alkaa askartelemaan.

Tuuren treeneistä jatkettiin suoraan hallille Marjun treeneihin. Mukana olivat myös Ada ja Toby. Tuure sai lepäillä takapaksissa sillä aikaa, kun Raine ja muut pääsivät harjoittelemaan keppejä, puomia, takakiertoa ja poispäinkäännöstä. Raine osaa jo pujotella kepit, mutta tarvitsee ohjausta kepille menossa ja pientä avustusta niiden suorittamisessa. Siinä ollaan edistytty ja kovasti meidän täytyy treenata juuri noita keppejä vielä ennen kisoja. Takakierron ja poispäinkäännöksen Raine osasi toiseen suuntaa melkein täydellisesti, mutta toiseen suuntaan ne eivät meinanneet millään sujua. No, loppujen lopuksi nekin onnistuivat, kun vaihe vaiheelta edettiin ja opeteltiin. Lopuksi tehtiin vielä radanpätkää, jossa päästiin harjoittelemaan mm. keppejä ja keinua. On niin mukavaa, kun Marju jaksaa vetää meille treenejä! Ja aina niistä treeneistä lähtiessä on hyvä mieli ja into piukassa. Sekä ihmisillä että koirilla! Kiitos Marju!